Sport

Komšić: Edna Šunjić je velika inspiracija

Saopćenje, Foto Fena/Ured člana Predsjedništva

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Ednu Šunjić, dvostruku zlatnu olimpijku sa specijalnih Zimskih olimpijskih igara 2017. godine u Austriji.
 
Izborom u Vijeće sportista Evropske specijalne olimpijade Šunjić je dobila veliko priznanje za svoje dosadašnje uspjehe.
 
- Edna Šunjić je jedna od naših najuspješnijih sportistkinja i dokaz da se sve prepreke mogu savladati upornošću i snagom volje. Meni, ali i djeci širom Bosne i Hercegovine, Edna je velika inspiracija. Njeni uspjesi su individualni, napravljeni uprkos slaboj sistemskoj podršci našim sportistima. Upravo zato smo danas razgovarali o zakonskim rješenjima i načinima za postizanjem veće inkluzije i u obrazovanju i u sportu - kazao je član Predsjedništva Komšić.
 
Sastanku je prisustvovala i prof.dr Kada Delić – Selimović, direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine koja se zahvalila članu Predsjedništva na podršci Predsjedništva Bosne i Hercegovine Specijalnoj olimpijadi, saopćeno je iz Komšićevog ureda.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.