Bosna i Hercegovina     | 03.03.2021. 12:04 |

MC Srebrenica - Prikupljeno više od 50.000 KM za pomoć stanovnicima Banguija

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 3. marta (FENA) - Partnerske organizacije Aegis Trust, Memorijalni centar (MC) Srebrenica, te brojni volonteri koji su se priključili akciji, prikupili su više od 50.000 KM u globalnoj inicijativi za osiguranjem hrane i humanitarne pomoći za stanovnike Banguija, opkoljenog grada u Centralnoafričkoj Republici.

Dok Bangui prolazi 2. mjesec opsade od pobunjenika, ova akcija je važna prilika da se pokaže spremnost institucija iz BiH i pojedinaca da pomažu zajednice u nevolji, navodi Memorijalni centar Srebrenica u saopćenju za javnost.

- Zahvalni smo na prilici da radimo na prikupljanju sredstava za Bangui, te nas raduje dosadašnji odziv građana i građanki Bosne i Hercegovine na ovom putu. Glavni grad Centralnoafričke Republike Bangui se nalazi u središtu sukoba u ovoj zemlji, te je na nama odgovornost da pomognemo u prikupljanju hrane i humanitarne pomoći i time damo doprinos ljudima u nevolji - poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Kako se nadalje navodi, prvi avion pomoći bi trebao krenuti u toku narednih sedam dana iz Yaoundea (Kamerun) za Bangui.

No, tu nije kraj akcije te iz Memorijalnog centra pozivaju sve Bosance i Hercegovce da pomognu akciju kroz donaciju preko verificirane platforme za prikupljanje pomoći: https://aegistrust.enthuse.com/.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'