Bosna i Hercegovina     | 02.03.2021. 20:17 |

Delić sa delegacijom Generalne direkcije šumarstva Turske, dogovoreni projekti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić primio je danas osmočlanu delegaciju Generalne direkcije šumarstva Republike Turske koju je predvodio Mustafa Özkaya, zamjenik generalnog direktora.

Ministar Delić ih je informirao o nekoliko važnih projekata koje treba realizirati u narednom periodu, ističući da se naredne godine planira 53. evropsko takmičenje šumara i šumovlasnika u nordijskom skijanju (EFNS) na Velikom polju na Igmanu.

Pozvao je predstavnike Turske da učestvuju na tom takmičenju, što su oni prihvatili, ali i obećali kako će osim učešća, pružiti i materijalnu podršku tom projektu.

Ministar Delić ih je informirao i o ideji šumskog parka na brdu Hum, kazavši kako je to simbol stradanja grada Sarajeva i da je od velike kulturne, historijske i ekološke vrijednosti. 

Delegacija iz Turske iskazala je veliko zanimanje za taj projekt i želju da se organizuje posjeta brdu Hum, kao i sastanak sa općinskim načelnikom u cilju konkretizacije dogovora.  Posjeta brdu Hum dogovorena je za sutra u kasnim popodnevnim satima.

Na sastanku je bilo riječi i o načinima kojima Turska štiti svoje šume od požara, te je delegacija iskazala svoju zainteresovanost za unapređenje dosadašnje saradnje i u ovoj oblasti, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta