Bosna i Hercegovina     | 02.03.2021. 15:29 |

Bećirović: Bosni i Hercegovini trebaju sistemske mjere u oblasti zdravstva

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Bosni i Hercegovini trebaju sistemske mjere u oblasti zdravstva, formiranje državnog ministarstva zdravstva i donošenje 'lex specialis' zakona o potpunoj depolitizaciji zdravstva, kazao je danas delegat Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović (SDP).

On je novinarima, nakon sjednice Doma naroda, kazao da zdravstvo i zdravstveni radnici ne mogu zavisiti od vlasti, nego od struke.

- Danas se ogolila situacija, vidjeli smo neodgovoran odnos prema svim građanima BiH. Prošle godine predložio sam dva konkretna zakona koja su predviđala formiranje ministarstva zdravstva BiH. Tada sam upozorio, ako ne budemo imali ozbiljnu instituciju koja će povezati 13 ministarstva, da ćemo doći u trenutnu situaciju - rekao je Bećirović.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj hitnoj sjednici odbili su prijedloge zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojima je trebala biti olakšana nabavka vakcina protiv koronavirusa.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo