Bosna i Hercegovina     | 02.03.2021. 13:46 |

Dodijeljene nagrade u sklopu inicijative Pronađimo zajedno rješenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Povodom inicijative Pronađimo zajedno rješenja: "Planeta je naše dvorište!" pokrenute 19. septembra prošle godine za Svjetski dana čišćenja u sklopu projekta "Misli o prirodi!" koji finansira Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Udruženje "Resursni Aarhus centar u BiH," odnosno Eko HUB Sarajevo je u periodu od 15. do 17. februara održao takmičenje za učenike osnovnih škola.

Zbog širenja pandemije Covid-19, takmičenje je održano online.

Zadatak takmičara bio je da osmisle kreativna rješenja za zbrinjavanje i odlaganje otpada koji nastaje u njihovim školama. U takmičenju su učestvovali učenici osnovnih škola "Aleksa Šantić", "Behaudin Selmanović" i "Srbija". 

Nakon glasanja javnosti putem Facebook stranice Aarhus centra i nakon ocjenjivanja od stručnog žirija prvo mjesto osvojilo je idejno rješenje Hene Ahmetspahić, učenice O.Š. "Aleksa Šantić". Prvoplasirana učesnica kao nagradu je dobila mobilni telefon. 

Drugoplasirani idejni projekat je rješenje učenice Sajre Murtić iz O.Š. "Behaudin Selmanović". Treće mjesto osvojili su učenici O.Š. "Srbija", Jovan Matović, Aleksa Ćirić i Lazar Špirić. Drugoplasirani i trećeplasirani učenici za nagradu su dobili tablete, saopćeno je iz Udruženja "Aarhus centar u BiH".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo