Bosna i Hercegovina     | 01.03.2021. 11:46 |

Izetbegović: Normalne civilizacijske vrijednosti moraju pobijediti

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 1. marta (FENA) - Na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine predstavnici raznih nivoa vlasti, boračkih udruženja i udruženja građana odali su počast i položili vijence sa cvijećem na Spomen obilježje Vječna vatra u Sarajevu.    

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović u izjavi novinarima čestitao je svim građanima 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i zaželio im svako dobro, uvjeren da će se 'taj praznik obilježavati svake godine, sve bolje'.

- Normalne stvari će da prevladaju. Normalno je voljeti ime države u kojoj ste rođeni, voljeti državu u kojoj ste rođeni, cijeniti komšiju pored kojeg živite, sa kojim ste odrasli. Nije normalno imati probleme sa komšijama, sa imenom vlastite države. To su normalne civilizacijske vrijednosti, to mora pobijediti - naglasio je Izetbegović.

Bosna i Hercegovina danas obilježava 29 godina odkad su građani na referendumu odlučili da žele živjeti u nezavisnoj državi. Rezultati referenduma omogućili su i međunarodno priznanje Bosne i Hercegovine, kao nezavisne države.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo