Regija     | 28.02.2021. 12:32 |

Plakalo: Bandić je volio Sarajevo i BiH, spajao je sve dobre ljude

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo kazao je danas da je smrt gradonačelnika Zagreba Milana Bandića gubitak ne samo za građane tog grada i Hrvatske, već i za sve dobre ljude.

- Rastužila me i zatekla jutrošnja vijest o iznenadnoj smrti gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, sa kojim smo sarađivali punih 10 godina. Kroz mnoge susrete, aktivnosti, inicijative i druženja, spoznao sam da je Bandić bio i ostao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, a posebno njegovog Sarajeva - dodao je Plakalo.

Kaže da je Bandić volio sve dobre ljude dobre volje, a njegova mnoga djela ostaju iza njega, da svjedoče i budućim generacijama govore o njegovom životu.

- Počivao u miru kojeg će sada zasigurno mnogo više imati nego je to bilo kada je bez prestanka radio za dobrobit svojih sugrađana - naglasio je generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo.

Milan Bandić je na svečanoj ceremoniji kojoj je prisustvovao 2017. godine u Travniku, postao i počasni predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!