Svijet     | 26.02.2021. 16:34 |

Biden: SAD će se zalagati za Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za Krim

FENA Internet

WASHINGTON, 26. februara (FENA) - Američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da će se Sjedinjene Države zalagati za Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za agresiju na Krim, navodi se u saopćenju koju je Bijela kuća objavila na godišnjicu aneksije poluostrva 2014. godine.

- Sjedinjene Države ne priznaju i nikada neće priznati navodnu rusku aneksiju poluostrva, a mi ćemo se suprotstaviti protiv ruskih agresivnih djela. Nastavit ćemo raditi na tome da držimo Rusiju odgovornom za zloupotrebe i agresiju u Ukrajini - rekao je Biden.

Bidenova administracija saopćila je da i dalje provodi svoje vanjskopolitičke istrage u vezi s Rusijom, Kinom i drugim ključnim područjima nakon preuzimanja vlasti od bivšeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi AP.

Američki predsjednik Joe Biden, demokrata, razgovarao je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom krajem prošlog mjeseca o nizu pitanja, uključujući suverenitet Ukrajine, hapšenje kritičara Kremlja, Alekseja Navalnija u Moskvi, navodno miješanje u američke izbore 2020. i masovno internetsko hakiranje američka vlada prošle godine.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom