Bosna i Hercegovina     | 26.02.2021. 16:38 |

Salkić u Bosanskoj Dubici: Budimo ponosni na našu domovinu i na našu borbu

FENA Saopćenje

BOSANSKA DUBICA, 26. februara (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je posjetio Bosansku Dubicu gdje je prisustvovao tribini u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti  Bosne i Hercegovine.

U svom obraćanju potpredsjednik Salkić je naglasio da je Bosna i Hercegovina domovina svih njenih građana i da u njoj niko ne bi smio biti diskriminiran po bilo kojem osnovu.

- Zahvaljujem se odborniku Jasminu Spahiću na organizaciji ove tribine u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovo je pokazatelj zašto se treba boriti da imate svoje predstavnike u lokalnim zajednicama. Gdje smo mi tu je i Bosna i Hercegovina, tu su naše zastave. Mi smo iz ljubavi prema našoj domovini danas  ovdje i obilježavamo Dan nezavisnosti jedine nam domovine - kazao je Salkić.

Istaknuo je da treba da "budemo ponosni na našu domovinu i na našu borbu".

- Mi nismo generacijama iza nas ostavili teški teret počinjenih ratnih zločina. Naš obraz je čist. Zato vas pozivam da hodate podignute glave i ni pred kim ne povijajte kičmu. Svaki zulum ima svoj kraj, tako će i ovaj zulum teške diskriminacije nad našim narodom u ovom entitetu proći. Mi iz svega ovoga trebamo izaći jači i jedinstveniji u borbi za naša prava i našu domovinu. Svi smo svjesni da danas nije kako bi trebalo i kako bi mi željeli da bude, ali je puno bolje od prvobitne namjere neprijatelja Bosne i Hercegovine i Bošnjaka - podsjetio je Salkić.

Istovremeno, pozvao je na nastavak zajedničke izgradnje domovine i popravljanje stanja, "svako na svoj način".

- Čestitajte vašim komšijama bosanskim Srbima i bosanskim Hrvatima Dan nezavisnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih građana i u njoj niko ne bi smio biti diskriminiran po bilo kojem osnovu. Naš cilj je zemlja jednakih prava i mogućnosti. On je pravedan prema svima i zbog toga je ostvariv i ja se nadam da ćemo ga uskoro postići u našoj domovini - poručio je Salkić.

Džumu-namaz je klanjao u Puhalskoj džamiji, nakon čega je obišao šehidsko obilježje i Čaršijsku džamiju.

Sa predsjednikom OO Stranke demokratske akcije (SDA) Bosanska Dubica Jasminom Spahićem obišao je prostorije ove stranke u tom gradu.

Na kraju današnje posjete potpredsjednik Salkić je posjetio MDD Merhamet Bosanska Dubica i narodnu kuhinju "Život", saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana