Ekonomija     | 26.02.2021. 14:59 |

Nastavak projekta poboljšanja poslovnog okruženja u KS, digitalizacija poticaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Jedan od značajnih projekta čiji je cilj unapređenje poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo provodi se u saradnji s Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupacije Svjetske banke, te uz pomoć Ambasade Velike Britanije u Sarajevu, saopćila je kantonalna pres-služba napominjući da je Vlada Kantona u proteklim godinama radila na unapređenju poslovnog okruženja u KS.

U organizaciji kantonalnog Ministarstva privrede, danas je održan radni online sastanak predstavnika IFC-a i ministra Adnana Delića.

Između ostalog su razmatrani aktuelno stanje projekta i planiranje novih aktivnosti, odnosno digitalizacija poticaja u oblasti privrede i poljoprivrede.

Ministar Delić je posebno naglasio da je projekt digitalizacije poticaja u oblasti privrede uopšte, ali i poljoprivrede, od velikog značaja jer se njime obezbjeđuju ključni pokazatelji uspješnosti dodjele poticaja.

- IFC ima veliko iskustvo u radu s federalnim nivoom u procesu digitalizacije poticaja - naglasila je Senka Eminagić Vranić, specijalista za privatni sektor.

Ovom prilikom je dogovoreno da IFC iduće sedmice dostavi Ministarstvu privrede listu ulaznih informacija. Time će biti nastavljena suradnja u procesu digitalizacije poticaja.

- U okviru navedenog projekta, izrađen je Investicijski profil Kantona Sarajevo, a ovih dana se radi i na njegovom ažuriranju aktuelnim podacima u svrhu podrške svim postojećim i potencijalnim investitorima - naglasio je ministar Delić.

Predstavnici IFC-a su izrazili spremnost za nastavak dosadašnje suradnje, posebno kad je riječ o poduzimanju daljnjih važnih reformskih koraka.

Međunarodna validacija projekta unapređenja poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo se očekuje i poboljšanjem pozicije Bosne i Hercegovine na listi Lakoće poslovanja - Doing Business.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije