Ekonomija     | 26.02.2021. 12:50 |

Državni odbor za investicije BiH usvojio projekte koje će kandidrati WBIF-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Državni odbor za investicije Bosne i Hercegovine održao je telefonsku sjednicu na kojoj su razmatrani projekti za kandidovanje u okviru 25. poziva za tehničku pomoć i šestog poziva za sufinansiranje investicionih projekata kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan (WBIF).

Na sjednici je usvojeno jedanaest projekata za kandidovanje u okviru šetog poziva za sufinansiranje investicionih projekata u oblasti transporta, energetike i zaštite životne sredine, a koji su ocijenjeni kao dovoljno 'zreli' za upućivanje u daljnu proceduru prema Sekretarijatu Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Procjenu aplikacija vrši Grupa finansijera projekta WBIF, koja predlaže izabrane aplikacije Upravnom odboru WBIF.

Tri aplikacije iz oblasti zaštite životne sredine su upućene u daljnu proceduru u okviru 25. poziva za tehničku pomoć WBIF.

Kriteriji prihvatljivosti za dodjelu grant sredstava za predmetne pozive su usklađeni sa Ekonomskim i investicionim planom za zapadni Balkan.

Investicioni okvir za zapadni Balkan omogućava finansiranje i tehničku pomoć strateškim investicijama u oblasti transporta, energetike, zaštite životne sredine, socijalnom sektoru i digitalnoj infrastrukturi i podržava socioekonomski razvoj i proces pristupanja EU u zemljama zapadnog Balkana, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo