Bosna i Hercegovina     | 26.02.2021. 12:00 |

Podžić i ambasador Alahmad o unapređenju bilateralne saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa saradnicima primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Osamah Dakhel R Alahmada.

Nakon uvodnih riječi pozdrava i dobrodošlice, ministar Podžić izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj pomoći koju je Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini, te naglasio da bilateralna saradnja ima prostora za još veći napredak.

Osim toga, izrazio je zahvalnost za novčana sredstva koju je Saudijska Arabija izdvojila za modernizaciju skladišta municije i naoružanja Oružanih snaga BiH “Krupa” kod Sarajeva.

Ambasador Alahmad je zahvalio na srdačnom prijemu i kazao je da se nada uspješnoj misiji u našoj zemlji. Dodao je da se njegova zemlja zalaže za stabilnost i napredak BiH na koju gleda kao jednu cjelinu, te da želi dobro za sve njene narode.

Tokom razgovora sagovornici su se suglasili da postoji prostor i za dodatno unapređenje bilateralne saradnje kroz bilateralne sporazume. U tom smislu su dogovorili da se nastavi raditi na konkretizaciji višeg nivoa međusobne saradnje, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'