Bosna i Hercegovina     | 25.02.2021. 14:57 |

Počelo obilježavanje Dana grada Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 25. februara (FENA) - Manifestacija "26. februar - Dan grada Bihaća" počela je tradicionalnom atletskom utrkom gradskim ulicama, te svečanim prijemima za mališane iz bihaćkih vrtića, kao i za bivše načelnike i gradonačelnike, odnosno predsjedavajuće Vijeća.

-Ovo su najljepši i najugodniji dani za svakog gradonačelnika. Uživamo u druženju s najmlađima, prezentiramo sportski talenat i imamo priliku ugostiti naše prethodnike na pozicijama gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Ove godine je sve malo skromnije zbog epidemioloških mjera, međutim najvažnije je da 761 godinu postojanja našeg grada obilježimo na dostojanstven način - kazao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Prilikom svečanog prijema za bivše načelnike i gradonačelnike, kao i predsjedavajuće Gradskog vijeća, razgovaralo se o trenutnoj situaciji, aktuelnim problemima, ali i razvoju grada posljednjih desetljeća.

-Ovi svečani prijemi su zaista pohvalna tradicija, jer imamo priliku sadašnjem gradonačelniku prenijeti neka iskustva, kao i saznati najvažnije informacije o trenutnom stanju u našem gradu. Nažalost, u prethodnom periodu smo ostali bez bivših načelnika Milana Keče i Jure Tomljenovića, tako da smo im danas skromno odali dužno poštovanje - riječi su nekadašnjeg predsjedavajućeg tadašnjim Općinskim vijećem Željka Mirkovića.

Mališani iz gradskih vrtića su recitirali i pjevali, te sa gradonačelnikom Fazlićem degustirali slavljeničku tortu, dok su učenici osnovnih i srednjih škola učestvovali u atletskoj utrci ulicama grada na Uni.

Najbrži osnovci bili su Hana Goretić i Anes Ćehajić, dok su u utrci mlađih srednjoškolaca trijumfovali Anđela Stipić i Denis Draganović. Konkurenciju kod starijih učenika srednjih škola nadmašili su Elvedina Pivić i Edvin Bosnić.

Manifestacija se nastavlja sutrašnjom svečanom sjednicom Gradskog vijeća Bihać, odavanjem poštovanja braniocima grada, te brojnim drugim sportskim i kulturnim dešavanjima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo