Bosna i Hercegovina     | 25.02.2021. 14:35 |

Kadrovska rješenja Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. februara (FENA) - Vlada Federacije BiH u četvrtak je donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominiranje za imenovanje člana Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja d.d. Sarajevo uime državnog kapitala te utvrdila tekst javnog konkursa.

Danas je dužnosti razriješen i privremeno imenovani direktor Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja zbog okončanja postupka konačnog imenovanja direktora. Također, doneseno je rješenje o imenovanju Ludviga Letice za direktora ovog instituta na period od četiri godine.

Nakon što je ranije donijela odluke o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora UNIS Ginex d.d. Goražde, uime državnog kapitala, kao i imenovanje vršilaca dužnosti članova ovog nadzornog odbora, a u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Vlada Federacije BiH će, uime ovlaštenog dioničara Federacije BiH, podnijeti zahtjev za sazivanje Skupštine ovog privrednog društva.

Također, Vlada FBiH ovlastila je Jadranka Puljića da je u svojstvu punomoćnika zastupa na narednoj Skupštini Cesta d.d. Mostar, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'