Bosna i Hercegovina     | 25.02.2021. 14:18 |

Vlada FBiH usvojila program rada za 2021.

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. veljače (FENA) - Federalna vlada u četvrtak je usvojila Program svog rada za 2021. godinu, koji je rađen na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, Programa ekonomskih reformi FBiH 2021-2023., Reformske agende za period 2018.-2022. i godišnjih planova rada federalnih ministarstava koji su dostavljeni na obradu Federalnom zavodu za programiranje razvoja.

Programom su definirani strateški ciljevi, programi i aktivnosti koje će u ovoj godini raditi federalna ministarstva kako bi doprinijela provođenju zacrtanih strateških ciljeva. Precizno su navedeni nositelji aktivnosti, rokovi izvršenja, mjere učinka za izlazne (direktne) rezultate, očekivani godišnji rezultati te izvori i iznosi sredstava. Ukupno je riječ o ostvarivanju 53 strateška i 230 operativnih ciljeva, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Strateški ciljevi i programi koje će Vlada implementirati u 2021. godini vezani su za daljnje usklađivanje domaćeg sa zakonodavstvom Europske unije, očuvanje makroekonomske stabilnosti i jačanje proračunske odgovornosti, ekonomske reforme, izgradnju i rekonstrukciju transportne, energetske i okolišne infrastrukture, nastavak reformi pravosuđa i javne uprave, zdravstva i socijalnog sektora, borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, jačanje saradnje s organizacijama civilnog društva, zaštitu od diskriminacije, te za jačanje regionalne suradnje i koordinacije između županija.

Prioriteti Vlade FBiH u 2021. godini su usmjereni na projekte intenziviranja gospodarskoga razvoja, jačanja unutarnje društvene stabilnosti Federacije BiH i vladavine prava te nastavak borbe protiv pandemije, kao i iniciranje i provođenje reformi usklađenih s potrebama Bosne i Hercegovine. Vlada FBiH će u suradnji sa drugim razinama vlasti u BiH, raditi na euroatlanskim integracijama s ciljem osiguranja dugoročno održivog i stabilnog sustava koji će FBiH učiniti konkurentnijom.

U četvrtak je usvojeno i izvješće o radu Vlade FBiH za 2020. godinu, urađeno na osnovu priloga koje su federalna ministarstva na obradu dostavila obradu Federalnom zavodu za programiranje razvoja.

U 2020. godini federalna ministarstva su pripremila 74 zakona (54 usvojeno na Vladi), pet uredbi (jedna usvojena), 16 odluka, 52 pravilnika (29 usvojeno), tri strategije (jedna usvojena) i jedanaest ostalih dokumenata (uputstva, Proračun, Program javnih investicija, akcijski planovi, procedure, sporazumi, programi, planovi).

Ukupan postotak izvršenja planiranih aktivnosti na razini Vlade FBiH u 2020. godini iznosi 86 posto.

Program rada u ovoj i izvješće o radu u prošloj godini bit će dostavljeni Parlamentu FBiH na razmatranje, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije