Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 13:53 |

Špirić-Al Ahmadi: BiH i Saudijska Arabija mogu još unaprijediti ekonomske odnose

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Al - Ahmadija.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su bilateralni odnosi, naročito politički, dobri, ali i konstatovali da ekonomski odnosi, posebno kad je riječ o investicijama, ostavljaju veliki prostor za unapređenje.

U razgovoru je istaknuto da Bosna i Hercegovina bilježi suficit u trgovinskoj razmjeni sa Saudijskom Arabijom, ali da postoje i oblasti u kojima bi se mogla ostvariti veća trgovinska razmjena. To se, rečeno je, prvenstveno odnosi na poljoprivrednu i prehrambenu industriju, trgovinu robama široke potrošnje, razvoj eko i medicinskog turizma, namjensku industriju i druge oblasti.

Špirić je izrazio je uvjerenje da će borba vlasti Kraljevine Saudijske Arabije sa pandemijom virusa korona (Covid-19) biti uspješna.

Na kraju nastupne posjete, Špirić je poželio ambasadoru Al - Ahmadiju uspjeh u radu tokom diplomatske misije u BiH, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, prenio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'