Sport     | 24.02.2021. 09:16 |

Federalno ministarstvo boraca podržava Memorijal 'Mustafa Hajrulahović Talijan'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. feruara (FENA) - Predstavnici Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” danas su posjetili Federalno ministarstvo pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. Tom prilikom uručili su zahvalnicu pomoćniku ministra Mirzi Terzi, za podršku ove institucije u realizaciji 18. međunarodnog memorijalnog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

Predsjednik Upravnog odbora BK “Zlatni ljijljani” Adnan Pašić upoznao je  predstavnike  ministarstva s aktivnostima i planovima daljeg razvoja kluba.

- Klub kroz svoje aktivnosti pomaže uključivanje mladih u sport, a posebnu pažnju smo posvetili djeci poginulih boraca i veterana. Kao klub koji je u ratnom vremenu bio oslonac razvoju sporta u Sarajevu, želimo danas biti podrška stvaranju prilika za generacije koje dolaze. Federalno ministarstvo uvijek je podržavalo Memorijal ‘Mustafa Hajrulahović Talijan’, te se nadamo da ćemo u 2021. proširiti našu saradnju te programskim aktivnostima upotpuniti i saradnju u toku godine - kazao je  Pašić.   

Govorio je i o Programu nove generacije šampiona u okviru kojeg je klub od kompanija i privatnih donacija prikupili sredstva za nabavku opreme.

- Također, podijelili smo iskustva naše kampanje uključivanja žena i djevojaka u boks. Zatim, istakli smo sjajne rezultate naših boksera na Omladinskoj zlatnoj rukavici, napomenuli da je naš turnir također na kalendaru Evropske bokserske konfederacije. Puno posla je urađeno u posljednja dva mjeseca, ali je još više posla pred nama. Jedan od najvažnijih partnera na tom putu je Ministarstvo za borce i invalide OOR-a i zbog toga smo se još jednom prisjetili podrške rahmetli ministra Salke Bukvarevića na tom putu, ali i njegovog tima koji je do danas održao i nastavio ovo partnerstvo - zaključio je Pašić, saopćeno je iz BK "Zlatni ljiljani".

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'