Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 08:17 |

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Predsjedavajući Mirsad Zaimović sazvao je za danas 19. redovnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

U najavljenom dnevnom redu su nacrti više zakona - o advokaturi, o vještacima u Federaciji BiH, o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Nacrt Programa rada Predstavničkog doma za 2021. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Srednjoročni program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove autocesta, brzih cesta i magistralnih cesta za period 2020 – 2023. godine također su u prijedlogu dnevnog reda.

Predloženi su i odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta izgradnje dionica autoceste Medakovo - Poprikuše na Koridoru Vc te izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, BH Gasa d.o.o Sarajevo i „Sarajevoputeva“ d.d. Sarajevo.

Prema najavljenom dnevnom redu, zastupnici će biti upoznati s informacijom o planu cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH te donošenju odluka o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena proizvoda od interesa za Federaciju BiH.

Prema obavijesti koju je predsjedavajući Zaimović uputio zastupnicima, ova sjednica će biti održana u hotelu "Hills" na Ilidži uz striktno poštovanje svih epidemiloških mjera.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!