Sport     | 23.02.2021. 16:37 |

U martu na Bjelašnici skijaški 'Telemach Children Speed Camp 2021'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach Children Speed Camp 2021”. bit će održan od 1. do 3. marta 2021. na Bjelašnici, u organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva.

Cilj kampa je promocija skijanja sa akcentom na oblasti brzih disciplina (spust i super G), te fokus na tehničko-taktičke elemente specifične isključivo za brze discipline.

Predsjednik Skijaškog kluba Olimpic Edin Durić istakao je da su program i aktivnosti ovog kampa usmjerene na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina.

- Koncept kampa je omogućiti da se najbolji skijaši kroz edukativno-praktični rad povežu sa mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u Bosni i Hercegovini - dodao je Durić.

Učešće na “Telemach Children Speed Camp-u 2021” potvrdili su vrhunski alpski skijaši u ulozi promotora i edukatora - Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, te profesor Stojan Puhalj iz Slovenije, Rejmon Horo i Edin Terzić iz BiH.

Ovaj jedinstveni događaj od posebnog je značaja za razvoj dječijeg alpskog skijanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i regiji, te je kao takav uvršten i u zvanični kalendar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH. Kamp će osim mladih skijaša iz BiH pohađati i njihovi vršnjaci iz zemalja regije, najavljeno je iz Skijaškog kluba Olimpic.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu