Ekonomija     | 23.02.2021. 14:57 |

UPFBiH traži aktiviranje konsultativnog tijela za rekonstrukciju tunela Crnaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPFBiH) obratilo se otvorenim pismom federalnom ministru prometa i komunikacija Denisu Lasiću u kojem ga upozoravaju na probleme koji su se počeli javljati u odvijanju saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, a zbog radova na rekonstrukciji tunela Crnaja.

U otvorenom pismu podsjećaju Lasića da su na sastanku s članovima Uprave Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH održanom krajem prošle godine, kojem je prisustvovao i ministar, predstavnicima UPBiH iz JP Ceste FBiH date čvrste garancije da će se saobraćaj tokom rekonstrukcije tunela Crnaja odvijati bez većih zastoja.

- Od članova Uprave JP Ceste FBiH tada smo dobili uvjeravanja da zastoji tokom radova na rekonstrukciji tunela Crnaja trajati devet, maksimalno 15 minuta. Činjenica jeste da radnim danima do 16 sati zastoji obično ne traju duže od 15 minuta. U terminu nakon 16 sati, kada je pojačan intenzitet saobraćaja zastoji traju duže. Također, u dane vikenda zastoji u odvijanju saobraćaja traju 45 do 60 minuta. Napominjemo da se u ovome periodu radi o saobraćaju niskog intenziteta, a privrednici se s pravom pitaju hoće li pojačan intenzitet saobraćaja dovesti do višesatnih zastoja, kojima smo svjedočili u vrijeme rekonstrukcije tunela Vranduk - navodi se u otvorenom pismu UPFBiH.  

Dalje se ističe da u uslovima pandemije Covid-19 čije ekonomske posljedice bh. privreda trpi već godinu dana, dodatne štete izazvane višesatnim zastojima na jednoj od najprometnijih i za bh. privredu najznačajnijih magistralnih cesta, nanijele bi novi težak udarac poslodavcima u BiH.   

 - Podsjećamo Vas da ste na istom sastanku najavili formiranje konsultativnog tijela za rekonstrukciju tunela Crnaja, koje će imati zadatak pratiti odvijanje radova na rekonstrukciji tunela Crnaja i reagirati kada se za to ukaže potreba. Insistiramo da se što prije aktivirate rad konsultativnog tijela, koje će pratiti odvijanje radova na rekonstrukciji tunela Crnaja i pravovremeno reagirati u smislu sprečavanja dužih zastoja u odvijanju saobraćaja - kaže se u pismu, saopćeno je iz UPFBiH.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo