Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS

Saopćenje, SDS/Logo

Izborni štab SDS Doboj: Otkriven bugarski voz u organizaciji vozača Obrena Petrovića

Naši posmatrači ulovili su bugarski voz u organizaciji SNSD-a na biračkom mjestu LJeskove vode u Doboju. Dijeljenje glasačkih listića u blizini biračkog mjesta LJeskove vode organizovao je Mišo Božičković, vozač Obrena Petrovića a Darko (Predraga) Đekić uhvaćen je kako iznosi glasački listić sa biračkog mjesta. Naši posmatrači su prijavili u zapisnik izbornu prevaru i zaustavili bugarski voz. Zbog izborne prevare biće podnesena krivična prijava protiv organizatora.

Podsjećamo Gradsku izbornu komisiju na član 17. tačka 9. stav 2. Izbornog zakona BiH i član 43. stav 3. Pravilnika o provođenju izbora u BiH kojim se definiše obaveza biračkog odbora da akreditovanim posmatračima omogući uvid u zapisnik i slikanje putem mobilnog aparata, obzirom da se pojavljuju informacije da na nekim biračkim mjestima to neće biti omogućeno.

Upozoravamo GIK da smo dali instrukciju našim psomatračima da ne napuštaju biračka mjesta dok ne uslikaju žutu kopiju zapisnika, a sve u cilju regularnosti izbornog procesa.

Sektor za
politiku i medije

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.