Bosna i Hercegovina     | 21.02.2021. 13:03 |

RTVTK 28 godina u službi javnosti

FENA Saopćenje

TUZLA, 21. februara (FENA) - Radio-televizija Tuzlanskog kantona kao javni medij nastala je u najtežim vremenima za Bosnu i Hercegovinu, 20. februara 1993. godine, u vremenu rata i potpune medijske blokade. Od tada, pa sve do danas, punih 28 godina RTVTK ispunjava svoju misiju, biti u službi javnosti. 

Skoro tri decenije Radio-televizija TK bilježi kontinuiran rast i razvoj, a profesionalan rad i predanost svojoj društvenoj ulozi prepoznala je i struka nagradiviši to sa više značajnih priznanja.

Nakon ratnih godina, uloga Radio-televizije TK kao javnog medija ponovo je došla do izražaja tokom 2020. u godini pandemije.

Pravovremeno informisanje i pomoć obrazovnom sistemu da prevaziđe nastale probleme bili su od izuzetnog značaja u godini iza nas. Iako je to bila godina krize i posebnih okolnosti na koje smo se svi morali navikavati, uloga medija, a samim tim i Radio-televizije TK postala je tim veća i značajnija. Godina krize, za medijsku kuću bila je i šansa za realizaciju novih uspješnih projekata, samim tim programski i tehnološki razvoj vlastitih kapaciteta.

- U posljednjih godinu dana Radio-televizija TK osim nekoliko veoma uspješnih programskih projekata, među kojima su emisije: Covid-19, TV-škola, Ramazanski i Bajramski program, Ljetni magazin, Izbori 2020, te novi formati Dnevnika i Jutarnjeg programa, nastavila je i sa jačanjem tehničkih kapaciteta. U navedenom periodu potpuno smo obnovili radijsku studijsko-režijsku i emisionu opremu, te Radio TK učinili jednom od najmodernijih radio stanica u regionu. Ovu 28-u godišnjicu dočekujemo sa potpuno novom režijskom opremom koja nam je omogućila emitovanje TV-programa u visokoj HD rezoluciji - istakao je direktor Radio-televizije TK Kasim Softić. 

Dodao je da je projekat obnove velikog studija u toku te da se ćeka da se završi tenderska procedura.

- Novi studio će nam omogućiti i značajne nove projekte koje planiramo i jedan sasvim novi pristup informisanju i realizaciji programskih sadržaja. Pokrenuli smo android aplikaciju čime smo naše programske sadržaje i informacije učinili još dostupnijim. Osim toga u protekloj godini smo ulagali smo i u infrastrukturu: postojeću rasvjetu zamjenili novim led rasvjetnim tjeli, uredili parking, kupili jedno službeno vozilo. Naš intenzivan i posvećen rad dao je i rezultate, tako da su i finansijski efekti, bez obzira na godinu krize značajni, što su prepoznale i određene agencije dodjelivši nam priznanje "Bonitetne pouzdanosti", što je svojevrsna i preporuka drugim kompanijama da sa nama uspostave poslovnu saradnju - ističe Softić. 

Da je vrijeme krize novi izazov, ali i nova šansa, pokazuje godina iza nas, ističe Softić, ali i obaveza da i u godinama koje su pred nama nastavimo na isti način u skladu sa novim trendovima, obavezama i očekivanjima. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo