Bosna i Hercegovina     | 20.02.2021. 14:36 |

Zvaničnici KS - Pjesme Đorđa Balaševića ostaju trag za vječnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo uputili su saučešće porodici, prijateljima te svima koji su iskreno voljeli i cijenili preminulog Đorđa Balaševića, velikana muzičke scene regiona i dokazanog prijatelja Sarajeva.

- Bio je čovjek mira, pravde, suosjećanja. Pjesnik ljudske duše, muzičar koji je obilježio pola stoljeća veselih i tužnih događaja brojnih generacija koje su ga bez zadrške voljele i poštovale. Đorđe Balašević je napustio ovaj svijet, ali njegove pjesme i umijeće da opjeva i podijeli emocije sa publikom i svima koji su voljeli, ostaju trag za vječnost i nezaborav. Počivaj u miru, pjesniče i prijatelju - navodi se u telegramu saučešća, koje je iz Kantona Sarajevo upućeno porodici i prijateljima Đorđa Balaševića.

Kako podsjećaju ‘prvi koncert u Sarajevu, koje je još liječilo rane četverogodišnje opsade, u prepunoj Skenderiji 1998. godine održao je upravo Đorđe Balašević’, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

- Bio je to događaj za pamćenje. U svom stilu, i tada, ali i godinama poslije, sa Sarajlijama je dijelio emocije uz puno razumijevanje istine i svjesnost o tragediji našeg grada i države, nalazeći način da tu emociju pretoči u svoje pjesme - istakli su.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta