Bosna i Hercegovina     | 19.02.2021. 18:55 |

Sindikat radnika u zdravstvu HNŽ-a demantira županijsku vladu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. veljače (FENA) - Iz Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a tvrde da im nije zabranjeno provođenje štrajka nakon što je prvotno županijska vlada objavila da je na snazi Rješenje Općinskog suda u Mostaru od 14. prosinca 2020. godine kojim je tom sindikatu zabranjeno organiziranje i provedba štrajka u zdravstvenim ustanovama u HNŽ-u.

 - Ovim putem želimo upoznati javnost sa skandaloznim, nedopustivim, a nadasve nemoralnim radnjama Vlade HNŽ-a. Naime, isti su na svojoj službenoj web stranici Vlade HNŽ-a, postavili krivotvoreni dokument, odnosno rješenje Kantonalnog suda u Mostaru od 11.2.2021 godine, broj: 58 0 Rs 225213 21 RsŽ.

 O čemu se radi? Navedeno rješenje od 11.2.2021 god. zaprimio je i sindikat NSZ SKB Mostar i ono se razlikuje u samom sadržaju i naravi, od onoga kojeg je na svoju službenu stranicu postavila Vlada HNŽ-a, a sve sa ciljem obmane i zbunjivanja šire javnosti, posebno ako se uzme u obzir da ovakve radnje predstavljaju kazneno djelo - priopćili su iz spomenutog sindikata.

 Pozvali su nadležna tijela, posebno Tužiteljstvo HNŽ-a da, kako kažu, poduzmu odgovarajuće radnje iz svoje nadležnosti.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo