Stranačke aktivnosti     | 19.02.2021. 12:49 |

Priopćenje za javnost GO SDA Mostar

FENA Saopćenje

Mostar:19.02.2021 godina Medijima

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sramotne imputacije Baralije, Naša stranka je odgovorna za ono što se već desilo.

Gradska organizacija SDA Mostar smatra sramotnim imputacije Irme Baralije da će SDA i predsjednik Bakir Izetbegović biti odgovorni za bilo šta što se desi njoj i Boški Ćavar.

Prije svega, naglašavamo da su Naša stranka i njene mostarske vijećnice odgovorne za ono što se već desilo – a to je prepuštanje gradonačelničke pozicije Mariju Kordiću iz Hrvatske demokratske zajednice. To je kada govorimo o stvarima koje su se desile.

Što se tiče optužbi i imputacija, SDA se nikada nije služila pozivima na nasilje ili sličnog ponašanja. Naša pozicija je bila uvijek jasna i tu smo dosljedni i u ovom slučaju: niko ne smije da učini bilo šta protivzakonito prema vijećnicima. Svako ko bi učinio tako nešto morao bi snositi drakonske sankcije. Svako ima odgovornost za svoje postupke, pred zakonom i javnošću, pa tako i Naša stranka treba da snosi političku odgovornost, umjesto što se pokušava sakriti iza tvrdnji o ugroženoj sigurnosti svojih vijećnica koje su, kako je kazao predsjednik NS Predrag Kojović, samo izvršile volju rukovodstva stranke.

Pozivamo rukovodstvo Naše stranke da preuzme odgovornost i podnese ostavke, čime bi se okončao pritisak nezadovoljne javnosti i omogućila šansa za vođenje ispravnije i uistinu prodržavne politike te stranke u Mostaru i u drugim mjestima.

Gradski odbor SDA Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'