Sport     | 19.02.2021. 12:47 |

Medvjedev protiv Đokovića u finalu Australian Opena

FENA Roland Grabovac

MELBOURNE, 19. veljače (FENA) – Ruski tenisač Danil Medvjedev plasirao se u finale Australian Opena nakon što je u polufinalnom meču bio bolji od Grka Stefanosa Tsitsipasa 6-4, 6-2, 7-5 po setovima.

Medvjedev je protiv Tsitsipasa došao do svoje dvadesete uzastopne pobjede, a njegov se niz proteže od prošlogodišnjeg turnira Masters 1000 serije u Parizu.

Protivnik Medvjedevu u nedjeljnom finalu bit će prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je dan ranije izborio završni meč pobjedom nad ruskim kvalifikantom Aslanom Karatsevim.

Za 25-godišnjeg Medvjedeva bit će to drugo finale na Grand Slam turnirima, nakon što je u finalu US Opena 2019. izgubio u pet setova od Španjolca Rafaela Nadala.

Đokoviću će to biti 28. Grand Slam finale, deveto u Melbourne, a u prethodnih osam finala srpski tenisač ima stopostotan učinak.

Kada je u pitanju međusobni omjer Medvjedeva i Đokovića, prvi tenisač svijeta ima prednost 4-3, s tim da je osam godina mlađi Medvjedeva slavio u tri od prethodna četiri njihova susreta, posljednji put na završnom turniru sezone u Londonu u studenom prošle godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana