Stranačke aktivnosti     | 18.02.2021. 12:18 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Zbog čega je Republici Srpskoj umjesto najavljivanih donacije vakcina protiv korone iz Srbije, ponuđena mogućnost vakcinacije njenih medicinskih radnika u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, upitao je Boris Šukalo, funkcioner Srpske demokratske stranke

Očigledno je, kaže Šukalo, da postoji dobar razlog zbog čega institucijama Republike Srpske nisu povjerene vakcine koje Srbija donira Republici Srpskoj.

„Postavlja se opravdano pitanje zašto u našem slučaju donacija vakcina iz Srbije nije realizovana na isti način kako što je to slučaj sa zemljama u regionu poput Makedonije i Crne Gore, koje su te vakcine dobile na raspolaganje“, upitao je Šukalo.

Kaže da nije isključeno da postoji opravdana bojazan da bi, kao u slučaju nekih ranih donacija iz Srbije, kontigent vakcina mogao biti predmet pronevjera i političkih igara aktuelne vlasti.

Po svemu sudeći, dodaje Šukalo, postoji dobar razlog zbog čega institucijama Republike Srpske nisu povjerene vakcine koje Srbija donira Republici Srpskoj.

„Sve ono što čini aktuelna vlast i njeni čelni ljudi konstanto urušava ugled i povjerenje i u same institucije kojima rukovode“, naglašava Šukalo.

Kaže da je očigledno i da aktuelna vlast, ne samo da nije sposobna da sama nabavi vakcine protiv korone, nego da nije u stanju ni da realizuje njihovu donaciju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo