Bosna i Hercegovina     | 18.02.2021. 11:22 |

U SBŽ-u 92 aktivna slučaja zaraze koronavirusom

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 18. veljače (FENA) - U Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) trenutno su evidentirana 92 aktivna slučaja zaraze koronavirusom, a 35 osoba je hospitalizirano.

Kazao je to novinarima u Travniku ministar zdravstva SBŽ-a Anto Matić, koji je kazao da su od početka pandemije u toj županiji registrirana ukupno 3.304 slučaja infekcije.

Na pitanje novinara na koji način će Vlada postupiti po zahtjevu Kliničkog centra Univeziteta u Sarajevu za plaćanjem troškova PCR testiranja za pacijente iz SBŽ-a, Matić je kazao da je upućena inicijativa za sastanak.

- Poslali smo upit Federalnom ministarstvu zdravstva da organizira sastanak s kliničkim centrima i u Sarajevu i u Mostaru. Odgovor još nismo dobili - kazao je Matić.

Podsjetio je da je prije dva-tri mjeseca s radom počeo laboratorij za PCR testiranje u Zavodu za javno zdravstvo (ZZJ) SBŽ-a koji, kako je kazao, može odgovoriti zahtjevima za testiranjem u SBŽ-u.

- Zadnja dva-tri mjeseca praktično nismo ni slali uzorke u KCUS, nego je naš zavod preuzeo dužnost da testira. Možda smo samo jednom tjedno u Sarajevo slali između 50 i 100 testova - kazao je Matić.

Dodao je kako SBŽ čeka informacije o pristizanju cjepiva za koronavirus kako bi cijepljenje moglo biti organizirano pri domovima zdravlja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom