Ekonomija     | 17.02.2021. 13:55 |

Isplata 378.235 KM gospodarskim subjektima kojima je obustavljen rad

FENA Saopćenje

BRČKO, 17. veljače (FENA) - Vlada Brčko distrikta održala je u srijedu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o izdvajanju novčanih sredstava po Programu mjera za pomoć gospodarskim subjektima u Brčkom u svezi sa zabranom rada zbog pandemije koronavirusa u ukupnom iznosu od 378.235,24 maraka.

Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Pero Gudeljević rekao je da je riječ o zabrani rada tijekom prošle godine, i to razdoblju od 1. do 15. prosinca.

- Novac će biti isplaćen za oko 190 gospodarskih subjekata u kojima je zaposleno oko 860 djelatnika. Radi se o djelatnostima koje su bile obuhvaćene odlukom o zabrani rada Stožera za zaštitu i spašavanje i u narednim danima ovu ćemo odluku realizirati - dodao je Gudeljević.

Članovi Vlade usvojili su danas i Prijedloga zaključka o davanju suglasnosti za dodatnu isplatu novčanih sredstava za konzultantski sporazum "Luka Brčko" kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članaka Jedinice za implementaciju projekta "Luka Brčko".

 Uz to, usvojili su Prijedlog zaključka o Nacrtu memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Hašemitske Kraljevine Jordan u suradnji u području mladih te Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad u Povjerenstvu za izradu projektno-tehničke dokumentacije za uspostavu integralne informatizacije zdravstvenog sustava Brčko distrikta BiH.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta