Bosna i Hercegovina     | 16.02.2021. 15:14 |

Zovko pozdravila izbor gradonačelnika u Mostaru

FENA Saopćenje

BRUXELLES/MOSTAR, 16. veljače (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko pozdravila je izbor novog mostarskoga gradonačelnika, kandidata HDZ-a BiH, dr. Maria Kordića na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.  

Kako je istaknula, njegov izbor jasno je odrazio volju građana za čvrstim i jedinstvenim vodstvom grada.

 - Ovo je izvrsna vijest i povijesni dan za građane Mostara koji su nakon 12 godina konačno dobili priliku izraziti svoju volju i izabrati svog predstavnika. Posebno me raduje što je gradonačelnik Kordić  'simbolično' izabran na petu obljetnicu podnošenja zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji. Ovo je jasan signal i korak naprijed prema europskoj budućnosti BiH -  naglasila je Zovko i dodala kako se nada da će ovi izbori poslužiti kao podloga za postizanje kompromisa oko donošenja novog Izbornog zakona.

- Nadam se da će ovi izbori poslužiti kao pozitivan primjer za postizanje kompromisa oko Izbornog zakona kako bi BiH što prije, čak i ove godine, dobila kandidatski status za pristupanje Europskoj uniji- zaključila je Zovko.

U Mostaru su krajem prošle godine po prvi put nakon 12 godina održani lokalni izbori. Time je Bosna i Hercegovina napravila značajan iskorak prema europskim integracijama i ispunila jedan od prioriteta za svoju prosperitetnu i stabilnu europsku budućnost, navodi se, uz ostalo, iz Ureda Željane Zovko.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'