Bosna i Hercegovina     | 16.02.2021. 15:10 |

Helez: Rotacijom na mjestu gradonačelnika sačuvalo bi se jedinstvo Mostara (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Poslanik Socijaldemokratska partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zukan Helez kazao je da bi se rotacijom na mjestu gradonačelnika sačuvalo jedinstvo Mostara.

On je ranije predložio uvođenje mehanizma rotacije što bi se primjenjivalo samo tokom ove četiri godine gdje bi se predstavnici iz sva tri bloka - "tzv. bošnjačkog okupljenog oko SDA, hrvatskog okupljenog oko HDZ-a i građanske stranke koje su imale rezultat na obje obale Neretve", rotirali svakih 16 mjeseci na poziciji gradonačelnika Mostara.

- Time bi iza nas ostao period od devet godina kad je vladao HDZ, ali to se nije dogodilo - kazao je Helez koji je odbacio tvrdnje da je njihov prijedlog bio u korist SDA.

Ističe da mu nije jasno zašto Naša stranka nije podržala takav prijedlog s obzirom na to da bi se među gradonačelnicama našla i Irma Baralija koja je bila prijedlog te stranke.

Sada, kaže treba dati podršku Mariju Kordiću koji je izabran za gradonačelnika, ukoliko bude radio za dobrobit svih građana, podsjećajući da su u Mostaru prisutni brojni problemi, kao što je problem odvoza smeća, infrastrukturni problemi te odlazak mladih.

Helez se osvrnuo na ponovljene izbore u Srebrenici koji će biti održani u nedjelju, 21. februara, kazavši da će SDP podržati poziv probosanskih stranaka na bojkot tih izbora.

- Tamo je na izborima bilo mnogo nepravilnosti i mi smo smijenili Begu Begića iz stranke i idemo dalje, ići ćemo putem kako žele stanovnici Srebrenice - zaključio je Helez.

Pogledajte https://fena.ba/video/5429

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1M26M1L7GQLZ03iTKHbePByuigwnuNu9L?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'