Bosna i Hercegovina     | 16.02.2021. 14:39 |

Uposlenik Ureda za veterinarstvo BiH priznao krivnju za primanje dara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Optuženi Ivo Kobaš (1964.), uposlenik Ureda za veterinarstvo BiH, priznao je krivnju za kazneno djelo primanja dara ili drugih oblika koristi.

U okviru predmeta kodnog naziva "Indy", optuženi djelatnik Ureda za veterinarstvo BiH, na poziciji veterinarskog inspektora, Ivo Kobaš, u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo primanja dara ili drugih oblika koristi za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine koja se neće izvršiti ako u periodu od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, sporedna novčana kazna u iznosu od 5.000 KM, te udaljenje iz službe i zabrana obnašanja službene dužnosti u periodu od pet godina.

Od optuženog se sukladno sporazumu ima oduzeti nezakonita imovinska korist u iznosu od 100 KM, koju je stekao izvršenjem kaznenog djela.

Optuženi se tereti da je, prilikom ulaska vozila u BiH, primio dar u navedenom iznosu kako ne bi vršio pregled dokumentacije i provodio propisanu proceduru prilikom uvoza namirnica životninjskog podrijetla u BiH.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Sporazumnim priznanjem, optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu, koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije