Bosna i Hercegovina     | 15.02.2021. 16:50 |

Turković i AlAhmadi o liberalizaciji viznog režima između dviju zemalja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je primila u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Dakhela R. AlAhmadija.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi dviju prijateljskih zemalja dobri, te da postoje brojne mogućnosti za unapređenje odnosa u različitim oblastima.

Ministrica Turković i ambasador AlAhmadi su razgovarali o liberalizaciji viznog režima između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Rješavanje ovog pitanja u budućnosti bi dovelo do povećanja broja turista iz Saudijske Arabije u našoj zemlji, ali i povećanja interesa investitora, koji su spremni ulagati u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tokom razgovora, ministrica i ambasador su ukazali na važnost poboljšanja ekonomske saradnje, koja će biti u interesu obje zemlje.

Razgovarano je i o trenutnoj situaciji kada je u pitanju pandemija Covid-19 u Bosni i Hercegovini i Saudijskoj Arabiji, trenutnim mjerama koje su uvedene i posljedicama pandemije u ove dvije države, navodi se u saopćenju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'