Ekonomija     | 12.02.2021. 16:47 |

TN Bosnia gradi novu proizvodnu halu u Konjicu

FENA Saopćenje

KONJIC, 12. veljače (FENA) - Načelnik općine Konjic Osman Ćatić posjetio je firmu TN Bosnia te tom prigodom s direktorom Zlatkom Hadžimahovićem razgovarao o projektu izgradnje nove proizvodne hale.

- Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer ćemo graditi proizvodnu halu na 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavati opremom i zapošljavati nove radnike. Projekat je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju koja je stopostotno izvozno orijentirana i ima tržište na svim kontinentima – kazao je direktor Hadžimahović.

Načelnik Ćatić čestitao je menadžmentu tvrtke na aktivnostima koje su provođene do sada, ali i planiranim koje će, kako je naglasio, Konjic učiniti centrom za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu, priopćeno je iz Općine Konjic.

Tvrtka Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic, koja u Konjicu djeluje od 1984. godine, bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice.

Trenutno zapošljava 150 radnika, a taj broj bi se trebao udvostručiti nakon proširenja proizvodnih kapaciteta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!