Ekonomija     | 12.02.2021. 16:26 |

Alagić-Pekcan: Raditi na daljnjem jačanju privredne saradnje BiH i Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Adisa Alagića u nastupnu posjetu primila je ministrica trgovine Republike Turske Ruhsar Pekcan.

Tokom razgovora sugovornici su iskazali zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima BiH i Turske, uz želju da se obostrano radi na daljnjem jačanju privredne saradnje.

Ambasador Alagić je naglasio značaj sveukupnog konstruktivnog i stabilizirajućeg angažmana Republike Turske u našoj zemlji i velikog broja projekata, kako realiziranih tako i onih u fazi realizacije, od kojih je posebno značajan put Sarajevo-Beograd-Sarajevo.

Istaknuo je značaj stabilnog izvoza glavnih izvoznih proizvoda naše zemlje u Republiku Tursku, osobito kada se uzme u obzir udio u ukupnom izvozu i zamolio podršku Turske kod očuvanja ovakvog trenda.

Ambasador je ukazao na važnost adaptiranog Sporazuma o slobodnoj trgovini i njegovog stupanja na snagu, na što je ministrica odgovorila da se radi o veoma kratkom periodu do ratifikacije s turske strane.

Ministrica Pekcan je naglasila posebnost i važnost Bosne i Hercegovine za Republiku Tursku i bliskost koju Turska ima prema našoj zemlji. Izrazila je zainteresiranost turske strane za  povećanjem investicija u BiH, kao i za rastom trgovinske razmijene - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu