Bosna i Hercegovina     | 12.02.2021. 13:57 |

Demokratska fronta svjesna važnosti Srebrenice za opstanak cjelovite BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Delegacija Inicijative „Moja adresa Srebrenica“ razgovarala je danas u Sarajevu s predstavnicima Demokratske fronte, koje je informirala o mogućnosti bojkotiranja izbora ukoliko svi politički subjekti u Srebrenici ne budu imali ravnopravan status.

Naime, CIK je poništio glasanje na većini biračkih mjesta, ali ne i glasove pristigle poštom, ističu iz Inicijative.

Izrazili su sumnju da određeni broj glasova iz inozemstva nije pristigao na vrijeme te nisu uzeti u obzir, a poništavanjem izbora u Srebrenici takvi glasači dovedeni su u poziciju da nemaju mogućnost glasanja u samoj Srebrenici, a njihovo glasačko pravo putem pošte je već konzumirano - saopćeno je iz Demokratske fronte.

Demokratska fronta je, kako se navodi, svjesna važnosti Srebrenice za opstanak cjelovite BiH, „te nikada neće dovesti u pitanje naša patriotska opredjeljenja“.

Upućen je još jednom poziv svim akterima na političkoj sceni BiH da zaborave na sve ideološke ili bilo kakve interesne razloge i da se uključe u izborni proces, koji će biti transparentan i pošten, dajući tako svoj  doprinos normalnom životu svih građana Srebrenice - navodi se u saopćenju.

Delegaciju Inicijative „Moja adresa Srebrenica“ činili su Alija Tabaković, Hamdija Fejzić, Ćamil Duraković i Sadik Ahmetović, a uime Demokratske fronte u razgovorima su učestvovali Hamed Hodžić, Milan Dunović, Vlatko Glavaš i Hamdija Gušić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta