Stranačke aktivnosti     | 12.02.2021. 11:24 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

 

Obećanje šefa Naroda i pravde Elmedina Konakovića da će pronaći radno mjesto u institucijama vlasti za bivšu gradonačelnicu Visokog Amru Babić, ukoliko ona pristupi njegovoj stranci, savršeno ilustrira njegov odnos prema javnom dobru i stranačkom zapošljavanju.

Ovaj put je Konaković taj odnos potvrdio javno, ponudivši u Dnevniku D Federalne televizije radno mjesto bivšoj gradonačelnici Visokog pod uvjetom da postane članica Naroda i pravde. Tako bi Babić odustala od zatraženog „bijelog hljeba“, budžet građana Kantona Sarajevo bi dobio još jedno opterećenje, a Narod i pravda novu časnu, hrabru, poštenu i sposobnu članicu, kako šef te stranke tradicionalno titulira svoje kadrove. 

Trgovina radnim mjestima u institucijama vlasti Kantona Sarajevo Konakovićeva je praksa još od osnivanja vlastite stranke, od koje, očigledno, nema namjeru odustati ni u periodu pandemije koronavirusa. 

Da će vlast koju predvodi Narod i pravda nastaviti sa stranačkim zapošljavanjem i pogodovanjem podobnim kadrovima, potvrđuju desetine saglasnosti za potpisivanje netransparentnih ugovora o djelu već u prvim danima mandata Vlade Kantona Sarajevo.

U međuvremenu Konaković i vlast koju on predvodi građanima obećavaju usvajanje zakona o zabrani nepotizma i stranačkog zapošljavanja. Isto zakonsko rješenje su predlagali i u prvoj godini mandata. U tom periodu nisu napisali nijedno njegovo slovo, ali su budžet Kantona Sarajevo opteretili sa više od 700 novih uposlenika, među kojima su uglavnom stranački kadrovi, sestre, supruge i prijatelji zvaničnika vladajućih stranaka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo