Bosna i Hercegovina     | 12.02.2021. 11:30 |

Krišto-Kalabukhov: Istaknuta važnost reforme izbornog zakonodavstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabukhova.

Predsjedavajuća Krišto je upoznala ambasadora Kalabukhova o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na reformske korake koje je potrebno učiniti kako bi se ostvario napredak u BiH.

Posebno je istaknuta važnost reforme izbornog zakonodavstva te je, s tim u vezi, Krišto naglasila da je izmjena Izbornog zakona BiH u duhu implementacije odluka Ustavnog suda i sporazuma potpisanog u Mostaru trenutno najprioritetnije pitanje u BiH koje treba riješiti, a čije rješenje vodi stabilnosti BiH i dobrobiti svih njenih konstitutivnih naroda i građana koji u njoj žive.

Sagovornici su se osvrnuli i na epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom (COVID-19), te su izrazili nadu da će se stanje što prije normalizirati. Krišto je zahvalila na humanitarnoj pomoći koju je Ruska Federacija uputila BiH po izbijanju pandemije COVID - 19.

Također, predsjedavajuća Krišto i ambasador Kalabukhov razgovarali su o saradnji Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije, kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu.

Na kraju susreta Krišto je novoimenovanom ambasadoru Ruske Federacije poželjela puno uspjeha u novom mandatu - saopćeno je iz Ureda predsjedavajuće Predstavničkog doma Borjane Krišto, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo