Bosna i Hercegovina     | 12.02.2021. 11:06 |

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog krijumčarenja robe iz Srbije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Trailovića (1965.) i Miloša Popovića (1995.) rođenih u Požarevcu, Srbija, nastanjenih u Bijeljini, državljana BiH, koji se terete da su 17. oktobra 2018. godine, u mjestu Međaši u opštini Bijeljina, iz Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine prokrijumčarili tekstilnu robu veće vrijednosti, odjevne predmete raznih svjetskih poznatih brendova, deklarisane oznakom proizvođača iz nekoliko zemalja.

Prema navodima optužnice, optuženi su izvršili krijumčarenje navedene robe tako što su dovezli čamcem navedenu robu preko rijeke Drine sa područja R Srbije, gdje su optuženi pretovarili robu u vozilo sa priključnim vozilom, nakon čega su krenuli dalje prema porodičnoj kući.

Optuženi su potom u neposrednoj bizini porodične kuće pokušali sakriti robu, u čemu su ih otkrili policijski službenici Granične policije JGP Bijeljina. U namjeri da izbjegnu policijsku potjeru, optuženi su se dali u bijeg zajedno sa krijumčarenom robom i uprkos izdatoj naredbi da stanu, više puta pokušavali spriječiti polcijskog službenika koji ih je nastojao zaustaviti, te mu nanijeli fizičke ozljede, nakon čega su se udaljili sa mjesta događaja.

Naknadnom procjenom koju je izvršila Uprava za indirektno oporezivanje BiH utvrđeno je da se radi o robi ukupne vrijednosti 29.286,31 KM.

Optuženi se terete da su počinili krivična djela krijumčarenje i napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo