Bosna i Hercegovina     | 11.02.2021. 17:10 |

Klub Bošnjaka u Općinskom vijeću Stolac zatražio pomoć OHR-a i OESS-a

FENA Saopćenje

STOLAC, 11. veljače (FENA) - Klub Bošnjaka u Općinskom vijeću Stolac zatražio je od Ureda visokog predstavnika za BiH (OHR), Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i stranih veleposlanstava "konkretniji angažman na ukidanju sistemske diskriminacije, uspostavljanju demokratskih odnosa i vladavine prava u općini Stolac".

"Ispred Kluba Bošnjaka danas smo se obratili OHR-u, OESS-u te veleposlanstvima država članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u BiH s nadom da će se međunarodna zajednica aktivno uključiti u rješavanje pitanja izbora predsjednika Općinskog vijeća, kao i drugih nagomilanih problema s kojima se uslijed sistemske diskriminacije suočavaju Bošnjaci Stoca", priopćio je Kluba Bošnjaka.

Dodaje se kako su "disproporcionalna zastupljenost Bošnjaka u općinskoj administraciji i ostalim javnim poduzećima, ignorantski odnos prema projektima iz oblasti komunalne infrastrukture, zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta i drugih koji su u interesu Bošnjaka, ali ne i protiv interesa bilo kojeg drugog naroda, samo neki od primjera konzistentnosti ovakvog odnosa".

"Na iznalaženju rješenja, odnosno na putu izlaska iz dugotrajne krize u odnosu lokalne vlasti prema populaciji čiji smo politički predstavnici, spremni smo, među ostalim, i na konstruktivan dijalog s vladajućom većinom", stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo