Svijet     | 11.02.2021. 15:40 |

Akar: Kakav bi bio priliv migranata u Evropu da se Turska nije angažirala

FENA Internet

ANKARA,  11. februara (FENA) - Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar izjavio je danas da bi se svi trebali zapitati kako bi izgledao priliv migranata i migrantska kriza u Evropi da se ta zemlja nije angažirala u regiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Karsu se održava zajednička vojna vježba turskih i azerbejdžanskih snaga, a resorni turski ministar Akar je iz tog grada poručio da je Turska spremna da kao članica NATO-a podijeli znanje i iskustvo i da pomogne u jačanju vojne efikasnosti i Iraku.

Akar je kazao da je turska vojska od 2016. godine provela niz operacija na sjeveru Sirije i uništila koridor na kojem su teroristi planirali osnovati paradržavne strukture te je poručio da se taj teroristički plan nikada ne može ostvariti.

“Svi se trebaju zapitati kako bi priliv migranata u Evropu izgledao da se Turska nije angažirala na svojim granicama“, poručio je Akar.

Komentirajući aktuelnu situaciju u regiji, Akar je kazao kako se Turska zalaže da se regionalna pitanja, uključujući i kiparsko i istočnomediteransko, rješavaju u okviru racionalnog, logičnog i zdravog razuma.

“Grčka se treba suzdržati od daljnjeg podizanja tenzija i okončati prijeteći govor. Trebaju shvatiti da ih to nikuda ne može dovesti“, rekao je Akar.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu