Bosna i Hercegovina     | 11.02.2021. 15:03 |

Herceg i Piliouris: Suradnju i zajednički rad nastaviti i snažnije unaprijediti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. veljače (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u četvrtak je u nastupni posjet primio novoimenovanog šefa Terenskog ureda Misije OESS-a u Mostaru Ioannisa Piliourisa s kojim je, među ostalim, razgovarao o radu županijske vlade.

Herceg je Piliourisu poželio dobrodošlicu u Mostar i HNŽ, te čestitao na preuzimanju odgovorne dužnosti, a na sastanku se osobito razgovaralo o socijalnom dijalogu, ali i drugim aktualnim i značajnim temama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Pozitivnim su ocijenjeni napori Vlade vezani za uspješno završene pregovore sa sindikatima policije, te službenicima i namještenicima tijela uprave i sudske vlasti, te je izražena nada kako će se dogovor postići i u započetim pregovorima sa sindikatima zdravstvenih djelatnika.

Tijekom razgovora o teškoćama vezanim za donošenje Zakona o šumama HNŽ-a postignuto je suglasje o nužnosti otklanjanja svih postojećih prepreka kako bi se u što skorijem roku donio taj iznimno bitan zakon.

Sudionici sastanka osvrnuli su se i na teškoće u radu Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), gdje je naglašeno kako se očekuje postupanje Skupštine HNŽ-a u smislu imenovanja Nezavisnog odbora, što je preduvjet za izbor ravnatelja policije. Istaknuto je, također, da postojeće stanje otežava rad kako MUP-a tako i Vlade HNŽ-a zbog blokade niza kadrovskih rješenja.

Herceg je upoznao Piliourisa s aktivnostima Vlade vezanima za poboljšanje uvjeta u obrazovanju u HNŽ-u.

"Županijska vlada, kroz Projekt energetske učinkovitosti, ulaže značajna financijska, proračunska, donatorska i kreditna sredstva za obnovu školskih objekata. Do sada smo energetski obnovili 30 javnih objekata, među kojima je najveći broj školskih zgrada i školskih sportskih dvorana, a u sljedećem razdoblju planirana je obnova njih još pet", kazao je Herceg.

Dodao je kako je Vlada HNŽ-a svoje aktivnosti usmjerila i na poboljšanje materijalnih uvjeta prosvjetnih djelatnika, te da kontinuirano povećava sredstva za potporu studentima, odnosno za stipendije i subvencije koje trenutno ukupno prima 2.690 studenata.

"Uvjeren sam kako je svaki oblik ulaganja u obrazovanje i mlade višestruko ulaganje u bolju sutrašnjicu i u očuvanje demografske slike HNŽ-a", istaknuo je Herceg.

Također, podsjetio je kako Vlada HNŽ-a iz godine u godinu provodi projekt stjecanja prvog radnog iskustva, te u tijelima županijske uprave omogućava obavljanje jednogodišnjeg vježbeničkog staža.

Dobru suradnju i zajednički rad treba nastaviti i snažnije unaprijediti kroz kontinuiranu razmjenu informacija i međusobne susrete - zajednički je zaključak Hercega i Piliourisa, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta