Bosna i Hercegovina     | 09.02.2021. 14:56 |

Obilježena druga godišnjica pogibije policijskog službenika Mahira Begića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Druga godišnjica od dana kada je mučki ubijen policijski službenik Federalne uprave policije Mahir Begić navršava se danas.

Delegacija Federalne uprave policije, predvođena zamjenikom direktora Ensadom Kormanom, kao i delegacije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, su u znak sjećanja na Begićevu hrabrost i požrtvovanost u obavljanju policijskih dužnosti položile cvijeće na spomen-ploči u Centru za obuku Suhodol istoimenog naziva "Mahir Begić", saopćeno je iz FUP-a.

Također je, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe te na drugi prigodan način na mezarju "Lokve" općina Hadžići odata počast poginulom policijskom službeniku Mahiru Begiću, nakon čega je zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman posjetio majku tog policijskog službenika.

Iz FUP-a podsjećaju da je 9. februara 2019. godine u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić na veoma okrutan i podmukao način lišio života policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana