Stranačke aktivnosti     | 09.02.2021. 14:32 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Klub zastupnika SDA: Facebook vlada nastavila gdje je stala, građani prepoznali laži NiP-ovog ministra

Facebook vlada Kantona Sarajevo nastavlja tamo gdje je stala. Umjesto da se bavi svojim poslom, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica (Narod i pravda) se bavi jeftinim spinovima i manipuliranjem javnošću.

Tvrdnje ministra Katice da je u prvih 30 dana na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zaposlio 300 novih policajaca, da je nabavio modernu opremu, novu zgradu MUP-a i kamere, te da je uspostavio helikoptersku jedinicu, a naročito da je riješio migrantsku krizu u Kantonu Sarajevo, ne samo da ne odgovaraju istini već su jako neodgovorne prema građanima i predstavljanju uvredu zdravog razuma.

Nakon što je javnost prepoznala jeftini pokušaj manipulacije, te nakon što su kritizirali ministra zbog iznesenih neistina, Katica je korigirao svoju objavu na način da je ustvrdio da se radi o započetim projektima, što također ne odgovara istini.

Ovakvi pokušaji dezavuisanja javnosti zapravo su kontinuitet djelovanja Facebook vlade Kantona Sarajevo, a koja agresivnim plasiranjem neistina, preuzimanjem tuđih zasluga i obećavanjem nikada realiziranih projekata nastoje kompezirati izostanak bilo kakvog konkretnog angažmana i doprinosa, te istovremeno prikriti masovno zapošljavanje u javni sektor i podjelu budžetskog novca prijateljima, poznanicima i stranačkim kolegama.

Umjesto što je pokušava prevariti, ministar Katica bi javnosti trebao objasniti svoju ulogu, kao desne ruke donedavnog predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, za postojeće katastrofalno stanje u pravosuđu i da li ta uloga ima veze sa amnestiranjem njegovog stranačkog šefa Elmedina Konakovića za krivično djelo čije „protupravnosti nije bio svjestan“, kao i za mnoge sumnjive radnje u kojima je sudjelovao kao tadašnji premijer Kantona Sarajevo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo