Ekonomija     | 09.02.2021. 14:18 |

Mitrović: Direkciji za civilno zrakoplovstvo neophodna kadrovska osposobljenost

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9. februara (FENA) - Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović posjetio je danas Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) gdje je sa vršiteljem dužnosti generalnog direktora Čedomirom Šušnjarom razgovarao o aktuelnim temama i aktivnostima Direkcije.

Na sastanku je razgovarano o Izvještaju o radu BHDCA za 2020. godinu, kao i aktivnostima, rizicima i izazovima u realizaciji Programa rada BHDCA za 2021. godinu.

Vršitelj dužnosti generalnog direktora Šušnjar rekao  da se Direkcija, pored otežanog funkcioniranja uslijed pandemije, već duži period suočava i sa nedostatkom kadra.

- BHDCA se suočava sa nedostatkom stručnog kadra te je potrebno u proceduru staviti Odluku o dodatnom zapošljavanju, kao i Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kako bi Direkcija pratila savremene tokove u oblasti civilnog zrakoplovstva - rekao je Šušnjar.

Mitrović je istakao dobru saradnju i komunikaciju sa Direkcijom.

- Civilno zrakoplovstvo je oblast koja je najviše pogođena pandemijom. Uslijed toga došlo je i do pada prihoda BHDCA koje je ova institucija nadomjestila određenim uštedama - istakao je ministar i dodao da je osnovna uloga Direkcije da održava dostignuti nivo sigurnosti zračnog prometa, za šta joj je neophodna puna kadrovska i tehnička osposobljenost, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom