Bosna i Hercegovina     | 09.02.2021. 12:48 |

U BiH obilježen katarski državni praznik Dan sporta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Ambasada Države Katar u Sarajevu proslavila je Nacionalni dan sporta organiziranjem sportskog druženja članova i lokalnih uposlenika Misije na planini Igman na Velikom polju.

Prilikom boravka na svježem planinskom zraku i tokom prijatnog sunčanog dana, Dan sporta obilježen je nizom aktivnosti kao što su fudbal na snijegu, skijanje, sankanje, snow-boardanje i planinarenje.

Poručeno je da Katarska vlada mnogo brine o sportu, a odredila je utorak u drugoj sedmici februara svake godine kao Nacionalni dan sporta, u kojem se svi potiču na vježbanje.

Nacionalni dan sporta državni je praznik u kojem sva ministarstva, drugi vladini odjeli i javne vlasti i njima pridruženi organi, sa svim institucijama koja djeluju u zemlji, uključujući ustanove privatnog sektora, organiziraju sportske aktivnosti i vježbe za svoje zaposlenike s ciljem širenja svijesti o značaju sporta i njihovoj ulozi u dobrobiti pojedinaca i društva.

Katar trenutno igra sve istaknutiju i efikasniju ulogu na polju sporta, koristi sport kao razlog za stvaranje prijateljstva, za unapređenje odnosa s državama širom svijeta i poboljšanje odnosa među državama kroz sport, rečeno je na Nacionalnom danu sporta, saopćeno je iz Katarske ambasade u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta