Stranačke aktivnosti     | 09.02.2021. 10:09 |

Saopćenje za javnost GO SDA Mostar

FENA Saopćenje

 Umjesto izgovora, optuživanja i zamjena teza, treba podržati dr. Guzina

Situacija sa izborom novog gradonačelnika Mostara je vrlo jasna i jednostavna: Koalicija za Mostar i BH blok imaju 18 ruku kojima mogu izabrati dr. Zlatka Guzina.

Umjesto dogovora i izbora dr. Guzina, danima s druge strane, iz Bh bloka, slušamo optužbe, izgovore i zamjene teza.

Prvo su tražili da odustanemo od podrške vlastitom kandidatu koji je dobio četiri puta više glasova.

Istovremeno, iako su svi vijećnici Koalicije podržali dr. Guzina, iz BH bloka su iznijeli optužbu da postoji tajni dogovor SDA i HDZ. Ponudili smo im da nam glasanjem za dr. Guzina „pokvare“ taj navodni dogovor, za kojeg i sami znaju da ne postoji, pa su odbili.

Onda su plasirali tezu da se Mostarom trgovalo za KCUS, koja je i njima samima neuvjerljiva i smiješna. Glasanjem za dr. Guzina smo pokazali da su i tu promašili.

Uslijedio je zahtjev da se predsjednik GO SDA Salem Marić povuče iz Gradskog vijeća. Kada je predsjednik Marić javno rekao da će to uraditi ako podrže dr. Guzina, odbili su.  

Najnoviji pokušaj izgovora stiže od neformalnog glasnogovornika BH bloka Elmedina Konakovića, čija stranka nema nijednog vijećnika u GV Mostar. Konaković zamajava javnost i očigledno je kupovao dodatno vrijeme za BH blok, nadajući se reakciji OHR i omogućavanju tajnog glasanja koje omogućava manipulacije, pa odjednom otvara priču o „nepostojećoj izbornoj platformi“. 

Konaković očigledno puno piše, a malo čita, puno priča a ne sluša druge kad govore. Jer, da čita pročitao bi Izbornu platformu Koalicije za Mostar, koja je kroz 11 poglavlja obradila sve bitne segmente za funkcioniranje Mostara. Da čita i sluša znao bi Konaković da je Koalicija za Mostar u pregovorima prihvatila sve segmente i zahtjeve iz programa BH bloka, tako da je i taj izgovor besmislen.   

Mostarcima i kompletnoj bh. javnosti slika je veoma jasna – ukoliko ga BH blok podrži, dr. Guzin će biti gradonačelnik. Ukoliko to ne učini Mostarom će nastaviti da vlada HDZ. Umjesto što raznim spinovima tu jasnu  sliku pokušava zamutiti, još jednom pozivamo BH blok da glasa za dr. Zlatka Guzina u interesu svih Mostaraca.

 

Gradski odbor SDA Mostar

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'