Stranačke aktivnosti     | 08.02.2021. 15:51 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Žal za političkim jedinstvom u Republici Srpskoj je bacanje prašine u oči građanima Republike Srpske, da bi se sakrila politička korupcija koja uništava Srpsku i vodi je u demografsku katastrofu, izolaciju od evropskih naroda i nestanak.

SNSD kao najveća politička partija nosi i najveću odgovornost u vršenju vlasti kao i političkim odnosima među političkim akterima u Republici Srpskoj. Umjesto da kao najveća politička partija bude ujedinitelj, SNSD je najveći politički razjedinitelj, generator političke korupcije u Republici Srpskoj. Politika koja je trenutno na sceni u Srpskoj je politika po mjeri i želji  pojedinca i jedne političke partije, a ne po mjeri građana.

Politika u kojoj su prirodni resursi koji treba da služe za razvoj Republike Srpske i dobrobit građana u funkciji bogaćenja pojedinaca.

Kulminacija političke korupcije u Republici Srpskoj je počela 2018. godine nakon završetka izbora, kada je SNSD počeo politički obračun sa  Demokratskim narodnim savezom, kao dugogodišnjim koalicionim partnerom,  počelo je od  mangupa i papaka, a završilo odlaskom DNS u opoziciju, SNSD je činio sve da politička podjela bude  što dublja. Te 2018. godine je propuštena posljednja šansa za političkim jedinstvom u Republici Srpskoj,  rješavanje političke korupcije i priključenje modernim evropskim narodima.

Vidimo da su lokalni izbori 2020.godine samo potvrda dubokih političkih podjela  u Srpskoj, nastavak starih metoda rušenja i najminimalnijih pokušaja političkog jedinstva.

Medijska satanizacija i to na žalost, putem javnog RTV servisa i društvenih mreža je nastavljena u još radikalnijem obliku, sada ne samo prema partijama već i prema pojedincima.

Demokratski narodni savez kao odgovorna politička partija koja vodi odgovornu, umjerenu i prepoznatljivu politiku, se distancira od ove razjediniteljske rušilačke politike. Mi ne želimo gubiti bespotrebnu energiju na svađe i borbu među političkim partijama,  već ćemo svu svoju snagu uložiti na ujedinjenje  građana i svih političkih subjekata koji žele demografski bolju, pravedniju, ekonomski jaču, evropsku Republiku Srpsku.

Potpredsjednik DNS-a, šef Kluba poslanika  Duško Ivić

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!