Servisne informacije     | 08.02.2021. 07:46 |

U BiH jutros oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros preovladava oblačno vrijeme. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Djelomično vedro je na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica 0; Drvar i Ivan-sedlo 7; Livno 8; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 9; Grude, Jajce i Prijedor 10; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Tuzla 11; Banja Luka, Bihać i Mostar 12; Stolac i Trebinje 13 i Neum 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 921Pa, za 22hPa je manji od normalnog i opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jače padavine prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.

Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana oblačno. Jače padavine u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana prestanak padavina. U večernjim satima smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo