Regija     | 07.02.2021. 12:50 |

U Sloveniji 498 zaraza, uskoro 'otključavanje' općina i više učenika u školama

FENA Agencije

LJUBLJANA, 7. veljače (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata bilo 498 novozaraženih koronavirusom, što je drastičan pad u odnosu na stanje od prije tjedan dana, a bolji su i drugi podaci o stanju epidemije pa bi već početkom idućeg tjedna moglo doći do "otključavanja" granica općina i otvaranja većeg broja škola.

U bolnicama je 931 covid pacijent, a dnevni prosjek zaraženih u proteklom tjednu je 1018, objavila je u nedjelju slovenska vlada.

S 11 novih smrtnih slučajeva broj preminulih od posljedica covida-19 u Sloveniji povećao se na 3.623, prema podacima ministarstva zdravstva, prenosi Hina.

Ako se pozitivni trendovi nastave i prosjek dnevnih zaraza padne na manje od 1000, onda će Slovenija već početkom tjedna ući u tzv. "narančastu" fazu epidemije, uz znatnu relaksaciju restrikcija i protuepidemijskih mjera, najavljuju mediji.

U narančastoj fazi, prema vladinom "semaforu" kojim se planiraju mjere, među ostalim ukida se zabrana kretanja među općinama, osnovne škole se otvaraju za sve učenike, počinje nastava u školama za završne razrede srednjih škola, na fakultetima se dopuštaju ispiti i seminari, a umjesto dosadašnjih šest osoba moglo bi se okupljati njih deset.

Dugotrajne mjere zatvaranja traju od listopada u Sloveniji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana